Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як в Розрахунку відобразити суму, сплачену роботодавцем за навчання працівника — ДПС

Реклама

Податківці роз'яснили як в графах 3а та 3 додатка 4ДФ до Розрахунку відобразити суму сплачену роботодавцем за навчання працівника одним платежем за весь період навчального року.

Зокрема, в роз'ясненні йдеться про те, що Порядок заповнення та подання податковими агентами Розрахунку, затверджено наказом Мінфіну від 13.01.2015 р. № 4.

Відповідно до п. 4 розд. IV Порядку в додатку 4ДФ до Розрахунку у графі 3а «Сума нарахованого доходу» відображають (за звітний період місяць) дохід, який нарахований фізособі відповідно до ознаки доходу, наведеній у розд. 1 «Довідник ознак доходів фізичних осіб» (дод. 2 до Порядку).

Після нарахування доходу його обов'язково відображають у графі 3а незалежно від того, виплачено такі доходи чи ні.

Нарахований дохід відображають повністю, без вирахування:

  • ПДФО;

  • страхових внесків до Накопичувального фонду;

  • обов'язкових страхових внесків до недержавного пенсійного фонду, які відповідно до закону сплачують за рахунок зарплати працівника;

  • суми податкової соціальної пільги за її наявності;

  • військового збору (у періоді його справляння).

У графі 3 «Сума виплаченого доходу» відображають фактично виплачений дохід платнику податковим агентом.

Причому зарплату, що виплачують у встановлені терміни в наступному місяці, відображають в 4ДФ за той період, у який входить попередній місяць, за який зарплату було нараховано. Тобто у додатку 4ДФ до Розрахунку за січень відображають зарплату, яка нарахована у січні та виплачена в лютому і т.д.

Враховуючи викладене в додатку 4ДФ до Розрахунку суму, сплачену за навчання працівника слід відображати однією сумою за звітний місяць, в якому проведено нарахування.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 103.25 розділу «Запитання - відповіді з Бази знань» ЗІР (zir.tax.gov.ua.)

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини