Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівник держоргану повинен використати відпустки до кінця 2024 року – офіційне роз’яснення

30 січня 2024, 10:00
3702
0
Автор:
Реклама

У НАДС підготували роз`яснення від 15.01.2024 р. № 177 р/з щодо використання у 2024 році державним службовцем щорічних відпусток за останній відпрацьований робочий рік. Зокрема, на думку НАДС, з огляду на статті 75, 79 КЗпП, останнім відпрацьованим робочим роком, зазначеним у статті 33 Закону про Держбюджет-2024, може бути робочий рік державного службовця 2023-2024. Тож протягом 2024 року мають бути використані дні щорічної додаткової оплачуваної відпустки за стаж державної служби, що збільшився у державного службовця у його робочий рік 2023-2024. Якщо працівник держоргану не використає основну та додаткові щорічні відпустки, то отримає грошову компенсацію за всі дні невикористаної відпустки, на які набув право за останній відпрацьований робочий рік.

Нагадаємо, що ст. 33 Закону про Держбюджет-2024 встановлює: відпустки, на які працівник держоргану набув право за останній відпрацьований робочий рік, мають бути використані до кінця 2024 року. У разі невикористання відпусток працівнику держоргану має бути виплачена грошова компенсація за всі дні невикористаної відпустки, на які він набув право за останній відпрацьований рік. Компенсація виплачується у межах затверджених видатків на оплату праці.

LIGA360 для органів влади - зручний інструмент для роботи держслужбовців, юристів, бухгалтерів та інших фахівців. Замовте доступ за посиланням.

Читайте також:

- Відпустка для догляду за дитиною після декретної відпустки: відображаємо в Податковому розрахунку

- Компенсація за відпустку в січні 2024 року: як ураховувати відпустку без збереження зарплати на період воєнного стану

- Працівника призвано на військову службу під час відпустки: які дії роботодавця

- Обмежена і (не)оплачувана щорічна відпустка в період воєнного стану: чи варто ігнорувати права працівників

- Компенсація за щорічну відпустку чи відпустка без збереження заробітної плати: що обрати роботодавцеві з 24 грудня 2023 року?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини