Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для вирощування коноплі не потрібно буде ліцензії, квоти чи дозволу – Мінагрополітики

2 лютого 2024, 13:06
3103
0
Автор:
Реклама

Міністерство аграрної політики та продовольства України напрацьовує нормативні документи згідно із Законом «Про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) у медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності» (законопроєкт №7457 був прийнятий парламентом у грудні минулого року, зараз перебуває на підписі у Президента). Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

Зокрема, Мінагрополітики вже працює над проєктом наказу про створення реєстру виробників технічної коноплі і проєктом постанови Уряду щодо регламенту відбору проб для аналізу вмісту наркотичних речовин. «Мінагрополітики створить електронний реєстр, куди буде вноситися інформація про виробників технічної коноплі. Щоб було зрозуміло, хто вирощує, скільки, і яке використовує насіння. Не потрібно буде отримувати ліцензії, квоти чи окремі дозволи на вирощування. Також готується постанова Уряду про Регламент відбору проб коноплі в період цвітіння», - зазначив Тарас Висоцький.

Він також наголосив, що Закон про обіг технічних конопель - це поштовх для реалізації величезного потенціалу вирощування цієї рослини в Україні. Документом змінюються підходи до контролю за вирощуванням технічної коноплі.

Не витрачайте час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини