Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Розпочалась кампанія з подання підзвітними фінансовими установами звітності CRS

Реклама

На виконання Багатосторонньої угоди компетентних органів про автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки (Multilateral Competent Authority Agreement on Automatic Exchange of Financial Account Information (MCAA CRS)) розпочалась кампанія з подання підзвітними фінансовими установами звітності CRS.

Такі звіти формують та подають дотримуючись вимог «Порядку заповнення та подання фінансовими агентами звіту про підзвітні рахунки відповідно до багатосторонньої угоди компетентних органів про автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки», що затверджений наказом Мінфіну від 25.09.2023 р. № 516.

Тож підзвітні фінустанови мають подавати звітність CRS щороку до 01 липня року, що настає за звітним, керуючись п. 14 Порядку.

У ДПС нагадали, що першим звітним періодом для цілей Багатосторонньої угоди CRS та Загального стандарту звітності CRS є період з 1 липня 2023 року до 31 грудня 2023 року (ч. 1 пп. 531.1 підрозд.10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ).

Організовуючи процес подачі звітів податківці оновили функціонал ІКС «Електронний кабінет» та додали новий розділ «Звіти CRS».

Відтак подати до ДПС звіт про підзвітні рахунки можна покроково здійснивши наступні дії:

  • завантажити сформований у форматі XML звіт CRS;

  • підписати завантажений звіт кваліфікованим електронним підписом керівника підзвітної фінустанови або уповноваженою особою;

  • відправити звіт до ДПС.

Після обробки отриманого звіту, нагадали у пресслужбі ДПС, на адресу підзвітної фінустанови податківці направлять відповідні повідомлення (квитанції) з інформацією про прийняття звіту, або, у разі виявлення помилок, про його відхилення.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини