Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 9 лютого польські фермери знову заблокують кордон з Україною

5 лютого 2024, 09:55
1556
0
Автор:
Реклама

Польські фермери оголосили загальнонаціональний страйк із блокадою доріг та прикордонних пунктів пропуску. Страйк планують розпочати 9 лютого. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Незалежну профспілку фермерів «Солідарність».

На засіданні президії профспілки 31 січня 2024 року одноголосно ухвалили рішення про оголошення загального страйку фермерів по всій країні, який розпочнеться з блокади всіх пунктів перетину кордону між Польщею та Україною, а також блокування доріг та автомагістралей в окремих воєводствах 9 лютого 2024 року о 10.00. Страйк з перекриттям пунктів пропуску на кордоні з Україною та доріг по всій країні планують проводити протягом місяця до 10 березня 2024 року.

Нагадаємо, що Міністерство інфраструктури Польщі підписало угоду з організаторами блокади пунктів пропуску на польсько-українському кордоні, за результатами якої протестувальники призупиняють до 1 березня свій протест.

Водночас Державна прикордонна служба України поки що не отримувала від Польщі та Угорщини офіційного підтвердження інформації про можливе повторне блокування кордону фермерами. Про це сказав речник Держприкордонслужби Андрій Демченко. Він повідомив, що у відкритих джерелах бачили цю інформацію, але від колег - прикордонників, поки що не отримували офіційного підтвердження того, що таке може статися.

Пізніше з'явилась інформація, що 9 лютого й угорські фермери планують провести акцію протесту на кордоні з Україною поблизу міста Захонь. Вони виступають проти продовження ЄС пільгового режиму торгівлі з Україною.

Також стало відомо, що Міністр сільського господарства і розвитку села Польщі Чеслав Секерський анонсував посилення контролю й активізацію перевірок української агропродукції, яка експортується до Польщі. «Надмірний імпорт сільськогосподарської продукції з України, яка не відповідає виробничим вимогам ЄС, загрожує конкурентоспроможності польського сільського господарства», - наголошує польське міністерство.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини