Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держдивіденди у 2024 році: КМУ затвердив базовий норматив

6 лютого 2024, 20:00
981
0
Автор:
Реклама

Базовий норматив відрахування частки прибутку, що спрямовується на виплату дивідендів для підприємств, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави, має складати 80% від результатів господарської діяльності у 2023 році. Це також стосується господарських підприємств, 50% і більше акцій яких належить підприємствам зі 100% часткою держави, зокрема дочірніх підприємств. Про це йдеться у постанові уряду від 2 лютого “Про затвердження базового нормативу відрахування частки прибутку, що спрямовується на виплату дивідендів за результатами фінансово-господарської діяльності у 2023 році господарських товариств, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави”, інформує Мінекономіки.

Підприємства, за власної ініціативи, можуть перераховувати до бюджету і більшу частку.

Також уряд встановив такі нормативи відрахувань:

- для акціонерного товариства “Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” на рівні 95%;

- для АТ “Державний ощадний банк України” та ПрАТ “Українська фінансова житлова компанія” - 30%;

- для ПАТ “Укрнафта” - 30% за умови, що 50% прибутку спрямують на капітальні інвестиції, затверджені урядом у фінплані компанії на 2024 рік;

- для ПрАТ “УДП” (Українське Дунайське пароплавство) - 30 %, за умови спрямування 50 % прибутку на оновлення флоту та розвиток виробничих потужностей Кілійського суднобудівельно-судноремонтного заводу;

- для АТ “Укрзалізниця” встановлений норматив 50%, за умови що 30% прибутку спрямують на фінансування капітальних інвестицій, затверджених у консолідованому фінансовому плані на 2024 рік, реконструкцію критичної залізничної інфраструктури та оновлення рухомого складу.

Як швидко аналізувати великі масиви законодавчої інформації? З рішенням LIGA360 PRO. Легко знайдіть пов'язану аналітику, НПА, судову практику для будь-якого документа. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини