Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Новий Порядок перерахунку вартості комуналки з тепла, води і вивозу сміття – рішення Кабміну

7 лютого 2024, 10:35
2742
0
Автор:
Реклама

Уряд під час засідання 6 лютого затвердив Порядок здійснення перерахунку вартості комунальних послуг із постачання тепла, води та вивозу сміття. Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль. «Це чіткий алгоритм, який ґрунтується на принципі «плати за те, що отримав». Для нас важливо, щоб надані комунальні послуги були якісними та відповідали заявленим стандартам. Люди мають бачити, що вони платять за реально надані послуги», - зазначив очільник уряду.

Денис Шмигаль нагадав, що до кінця опалювального сезону комунальні тарифи для населення на електрику, газ та тепло залишаються незмінними.

Тарас Мельничук, представник КМУ у парламенті, уточнив, що затверджено Порядок здійснення перерахунку вартості комунальних послуг за період їх ненадання, надання не в повному обсязі або невідповідної якості. Цим Порядком визначено механізм та умови здійснення перерахунку вартості послуг з постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами (управління побутовими відходами - за умови укладення відповідного договору зі споживачами) за період їх ненадання, надання не в повному обсязі або невідповідної якості; передбачено кількісні та якісні характеристики надання комунальних послуг, що враховуються при здійсненні виконавцем комунальних послуг перерахунку вартості таких послуг у разі їх ненадання, надання не в повному обсязі або невідповідної якості.

Також визначено особливості здійснення перерахунку вартості комунальних послуг залежно від виду договору, укладеного між виконавцем та споживачем, та умов нарахування плати за ці комунальні послуги, а також визначено умови, за яких перерахунок не проводиться. Установлено, що відповідний Порядок не застосовується на територіях, які включено до Переліку територій бойових дій або тимчасово окупованих: з дати виникнення можливості бойових дій до дати припинення можливості бойових дій та протягом трьох місяців з дати припинення такої можливості; з дати початку бойових дій до дати завершення бойових дій та протягом трьох місяців з дати їх завершення; з дати початку тимчасової окупації до дати завершення тимчасової окупації та протягом трьох місяців з дати її завершення.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини