Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ввели нові субрахунки бухобліку для операцій з РРО, розрахунків за кредитами та доходів від реалізації

8 лютого 2024, 12:34
4834
0
Автор:
Реклама

Наказом Мінфіну від 10.01.2024 р. № 10 внесли зміни до низки нормативно-правових актів цього міністерства з бухгалтерського обліку. Наказ №10 набирає чинності з дня його офіційного опублікування, станом на 07.02.2024 року ще не був оприлюднений.

Зміни торкнулися передусім Інструкції про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов'язань і господарських операцій підприємств і організацій. Зокрема, у ній для рахунку 30 "Готівка" додали нові субрахунки:

- 308 "Готівка в національній валюті за операціями, проведеними із застосуванням РРО";

- 309 "Готівка в іноземній валюті за операціями, проведеними із застосуванням РРО".

Нові субрахунки 308 і 309 будуть використовувати підприємства, які здійснюють готівкові операції із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій (РРО).

Щодо субрахунку 376 "Розрахунки за позиками та кредитами" уточнили, що за ним ведеться облік розрахунків за позиками членам кредитних спілок у кредитних спілках та наданими кредитами користувачам платіжних послуг надавачами фінансових послуг (крім банків).

Для рахунку 68 "Розрахунки за іншими операціями" додали новий субрахунок "686 "Розрахунки за операціями з переказу". На ньому ведеться облік розрахунків за операціями надання платіжних послуг надавачами фінансових платіжних послуг.

Рахунок 70 "Доходи від реалізації" поповниться новими субрахунками:

- 706 "Дохід процентний від фінансових послуг";

- 707 "Дохід комісійний від фінансових платіжних послуг".

На них надавачі фінансових платіжних послуг, для яких надання таких послуги є основним видом діяльності, узагальнюють інформацію про процентні та комісійні доходи відповідно.

Як швидко аналізувати великі масиви законодавчої інформації? З рішенням LIGA360 PRO. Легко знайдіть пов'язану аналітику, НПА, судову практику для будь-якого документа. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини