Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Платник отримав другу квитанцію: чи може ДПС не визнати звітність

Реклама

Податкову декларацію, подану платником, вважають прийнятою (пп. 49.9.1 ПКУ), коли:

  • на усіх її аркушах (а також на копії, за бажанням платника) є відмітки контролюючих органів із датою отримання декларації;

  • наявна квитанція про прийняття податкової декларації, якщо декларацію подано засобами електронного зв'язку;

  • є поштове повідомлення з відміткою про вручення контролерам, у разі надсилання податкової декларації поштою.

Тож згідно з абз. 2 п. 9 розд. ІІ Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Мінфіну від 06.06.2017 р. № 557 , друга квитанція є підтвердженням прийняття (реєстрацію) або повідомленням про неприйняття податківцями електронного документа.

Проте фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області роз'яснюють, що контролюючий орган має право після отримання платником податків другої квитанції про прийняття (реєстрацію) податкової декларації надіслати йому письмове повідомлення про відмову у прийнятті поданої податкової декларації. На це у податківців є п'ять робочих днів з дня її отримання, якщо декларацію подано засобами електронного зв'язку. У такому повідомленні контролери мають зазначити причину відмови відповідно до п. 49.11 ПКУ, тобто порушення вимог із переліку у пп. 48.3 та 48.4 ПКУ.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини