Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як прийняти на роботу інтерна — Держпраці

Реклама

На основне місце роботи на базі стажування лікаря-інтерна слід працевлаштовувати за строковим трудовим договором. Також, зазначили в Держпраці, інтерн може працювати за сумісництвом.

Наказом МОЗ України «Про впровадження випуску Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників. Випуск 78 «Охорона здоров'я» від 29.03.2002 р. № 117 визначили посади на яких може працювати лікар-інтерн:

  • сестрою медичною (братом медичним) за сумісництвом маючи базову вищу освіту (бакалавр) за напрямом підготовки «Медицина»;

  • помічником лікаря-стоматолога, гігієністом зубним, лікарем зубним маючи базову вищу освіту (бакалавр) за напрямом підготовки «Медицина» спеціальність «Стоматологія».

У Південно-Східному міжрегіональному управлінні Державної служби з питань праці, звернули увагу, що приймаючи на роботу молодших спеціалістів з медичною освітою слід переконатися, що їх спеціальності є у вашій ліцензії, якщо їх немає варто внести зміни до ліцензії.

Відповідно до наказу МОЗ України «Про затвердження норм робочого часу для працівників закладів та установ охорони здоров'я» від 25.05.2006 р. № 319 тривалість робочого тижня для лікарів становить 38,5 годин. Медичний заклад самостійно за погодженням з інтерном встановлює для нього режим робочого часу.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини