Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Найбільша служба доставки не буде приймати посилки з нелегальним алкоголем і тютюном

21 лютого 2024, 10:00
788
0
Автор:
Реклама

ДПС інформує про спільну нараду з представниками провідного логістичного оператора України, який надає послуги, зокрема, торговцям, що здійснюють свою діяльність у мережі інтернет. Хто цей оператор податківці прямо не написали, але варіантів для вибору не багато. На нараді обговорили необхідність посилення контролю за пересиланням заборонених вкладень. Йдеться про контроль за обігом спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального.

Зокрема, податківці озвучили необхідність створення дієвої системи упередження можливості пересилання відправлень з підакцизними товарами сумнівного походження. Говорячи простіше - ДПС очікує від компанії з доставки посилок блокування схем з пересилання підакцизних товарів, виготовлених нелегально.

За підсумками наради податківці та, як вони сказали, один з найбільших надавачів послуг з доставки товарів домовилися про:

  • проведення роз'яснювальної роботи з працівниками, зайнятими прийманням відправлень до пересилання, наведення їм зразків марок акцизного податку та демонстрації місць, де вони мають бути наклеєні;

  • перевірки підозрілих відправлень під час приймання до перевезення;

  • встановлення заборони перевозити, зокрема, алкогольні напої з вмістом спирту етилового понад 8,5 % об'ємних одиниць, тютюнові вироби, рідини, що використовуються в електронних сигаретах, на яких відсутні марки акцизного податку встановленого зразка;

  • відмови у прийманні підозрілих відправлень, якщо клієнт відмовляється надавати згоду на огляд вмісту такого відправлення;

  • поступового оснащення пунктів приймання відправлень обладнанням для перевірки вмісту відправлень, без їх розпакування.

ДПС висловила сподівання на приєднання до таких рішень всіх без винятку логістичних операторів та кур'єрських служб.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини