Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яким документом фізособа може підтвердити статус благодійника – волонтера — ДПС

Реклама

Нагадаємо, що на період дії воєнного стану обмежено доступ до публічних електронних реєстрів, у тому числі до Реєстру волонтерів, згідно з пп. 4 п. 1 постанови Кабміну «Деякі питання забезпечення функціонування інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних систем, публічних електронних реєстрів в умовах воєнного стану» від 12.03.2022 р. № 263.

Волонтера вносять до списку Реєстру на підставі поданої ним заяви про включення/внесення змін до Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації за формою № 1-РВ, відповідно до п. 2.1 розділу ІІ Порядку № 1089.

Наразі фізособа - благодійник, в залежності від обраної форми подання заяви, може підтвердити, що включена до Реєстру квитанцією, в якій повідомлено про її включення або листом із аналогічними даними.

Крім того, волонтер може у будь-який час звернутись до податківців і отримати лист - підтвердження про включення фізичної особи - благодійника до Реєстру.

Посадовці Головного управління ДПС у Запорізькій області нагадали, що ДПС веде Реєстр відповідно до п. 21 розд. VII «Прикінцеві положення» Закону України «Про благодійну діяльність та благодійні організації» від 05.07.2012 р. № 5073-VI.

Підприємцям важливо бути впевненими в контрагентах. LIGA360:Підприємець надасть повне досьє компаній та фізосіб з державних реєстрів. Перевіряй потенційних партнерів на наявність у санкційних списках, токсичні зв'язки з рф/рб, відкриті провадження тощо. Замовляй за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини