Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи потрібно повідомляти контролерів про зміну засновників юрособи

Реклама

Змінюють облікові дані платників податків, згідно з п. 66 ПКУ, спираючись на:

  • інформацію органів держреєстрації;

  • документально підтверджену інформацію, надану платниками податків.

Вносять зміни до облікових даних платників податків за правилами, прописаними у розд. ІХ Порядку обліку платників податків і зборів, який затвердили наказом Мінфіну від 09.12.2011 р. № 1588.

При зміні даних або внесенні змін до документів, що платники подають для взяття на облік, платник податків має 10 календарних днів, щоб подати контролерам уточнені документи в такому самому порядку, як і при взятті на облік (п. 9.2 розд. IX Порядку № 1588).

При цьому додаткову реєстраційну заяву за формою № 1-ОПП подають з позначкою «Зміни» або за формою № 1-ОПН - з позначкою «Перереєстрація/зміни».

Проте, нагадали у Головному управлінні ДПС у Тернопільській області, це не стосується змін, які вносять до ЄДР, та змін, про які платник податків повідомив за основним місцем обліку.

Стосовно платників податків, відомості про яких включають до ЄДР, то інформацію про зміну засновників контролери оновлюють спираючись на відомості, отримані від держреєстратора, в порядку, що прописаний у Законі України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» від 15.05.2003 р. № 755-IV.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини