Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як звітує єдинник, який протягом року добровільно змінив групу

26 лютого 2024, 14:10
179
0
Автор:
Реклама

Контролери надали фахове роз'яснення на таке питання: «За яким ідентифікатором форми та в який термін подається річна податкова декларація платника ЄП - ФОП, якщо платником ЄП (першої або другої групи) з 01 січня поточного року добровільно змінено групу платника ЄП з першої на другу або з другої на третю, що не пов'язано з перевищенням граничного обсягу доходу?».

Враховуючи норму абз. 1 пп. 296.5.1 ПКУ щодо подання Декларації у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду, платниками єдиного податку першої та другої груп, які з 01 січня поточного року добровільно змінили групу платника єдиного податку з першої на другу або з другої на третю, що не пов'язано із перевищенням граничного обсягу доходу, подають річну Декларацію за ідентифікатором форми F0103308.

Таку Декларацію з урахуванням пп. 49.18.2 ПКУ, подають протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем IV звітного (податкового) кварталу.

Якщо останній день строку подання Декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний, що настає за вихідним або святковим днем (п. 49.20 ПКУ).

Радимо також ознайомитися зі статтею «Річна звітність з єдиного податку для ФОП групи 3: особливості складання за 2023 рік».

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 107.01.07 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини