Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зарплата за минулий період менша мінімалки: до якого звітного періоду відносити суми її індексації

Реклама

Податківці роз'яснили до якого звітного періоду (місяця) необхідно відносити суми індексації зарплати, нараховані в поточному місяці за минулі, якщо зарплата минулих періодів менше мінімальної.

Спеціалісти нагадали, що індексацію зарплати здійснюють на підставі Закону України «Про індексацію грошових доходів населення» від 03.07.1991 р. № 1282-ХІІ та Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого постановою КМУ від 17.07.2003 р. № 1078.

За попередній період зарплату нараховують при уточненні кількості відпрацьованого часу, виявленні помилок. При цьому суми донарахованої зарплати включають до заробітної плати місяця, у якому проведені такі донарахування.

Отже, нагадали контролери, якщо заробітна плата минулих періодів менше мінімальної зарплати, суми її індексації, нараховані в поточному періоді за минулі, слід відносити до звітного місяця, в якому її донараховують.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 201.04.01 розділу «Запитання - відповіді з Бази знань» ЗІР (zir.tax.gov.ua.)

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини