Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як заповнити декларацію ФОП - єдинника четвертої групи у разі збільшення площ сільгоспугідь протягом року

27 лютого 2024, 14:20
114
0
Автор:
Реклама

У разі зміни протягом поточного року площ сільськогосподарських угідь та/або земель водного фонду у зв'язку з набуттям (втратою) на них права власності або користування, а також у разі самостійного виправлення помилок ФОП до контролюючого органу за своєю податковою адресою подає Декларацію з зазначенням в рядку 1 загальної частини одночасно:

  • трьох відміток: тип «03» (уточнююча загальна), тип «06» (уточнююча) та тип «07» (довідково) - у разі уточнення показників Декларації, яка подавалася вперше;

  • двох відміток: тип «03» (уточнююча загальна) і тип «06» (уточнююча) - у разі уточнення показників Декларації, яка подавалася за підсумками звітного (податкового) періоду. На цьому наголосили фахівці ГУ ДПС у Запорізькій області.

При цьому в рядку 1 загальної частини Декларації заповнюється графа «з урахуванням уточнень з», де зазначається арабськими цифрами (для чисел з однієї цифри в першому полі проставляється «0») число та місяць коли відбулися зміни, що вплинули на розмір податкового зобов'язання.

Уточнююча Декларація подається:

  • у разі набуття (втратою) права власності або користування на сільськогосподарські угіддя та/або землі водного фонду у поточному році - протягом 20 календарних днів місяця, що настає за кварталом, в якому виникли такі зміни;

  • у разі самостійного виправлення помилок - у будь-який період після граничного терміну подання Декларації, показники якої уточнюються.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Мінімальне податкове зобов'язання для ФОП - платників єдиного податку 4 групи».

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини