Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Програма кешбеку «Купуй українське» — кому повертатимуть кошти

28 лютого 2024, 09:10
253
0
Автор:
Реклама

Президент Володимир Зеленський повідомив про розробку програми українського кешбеку «Купуй українське», у межах якої громадяни України зможуть отримати повернення частини коштів, витрачених на придбання визначених українських товарів і послуг на спеціальну картку.

«Наше завдання - щоб українські гроші залишалися в Україні та працювали в Україні. Це податки. Це зарплати наших воїнів. Це можливості нашої держави, зокрема й оборонні. Вже готуються параметри українського кешбеку - фінансовий і технічний, і маємо постаратися, щоб ця програма почала працювати в цьому році», - наголосив Володимир Зеленський.

Як повідомив Президент, український уряд розробить і представить відповідні кроки, щоб розширити в Україні локалізацію виробництв, зокрема виробництва зброї та військової техніки.

Шукаєш роз'яснення законодавчих норм для бухгалтерського обліку? Спробуй LIGA360. З будь-якого НПА можна перейти на пов'язані документи, як-то статті, роз'яснення держорганів, чи інші закони. Обирай вигідний тариф прямо сьогодні.

Крім того, Глава держави наголосив, що мають бути ліквідовані бар'єри, які десятиліттями заважають створювати нові й розширювати наявні виробництва, як-от надто довгі процедури підключення до мереж або зміни цільового призначення землі.

За словами Президента, триває робота над конкретними державними програмами, які дадуть українським виробникам змогу масштабувати діяльність. Зокрема, йдеться про державні гранти, кредити, стимулювання виробництва та попиту, допомогу на зовнішніх ринках.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час виступу додав, що підтримка вітчизняного товаровиробника здійснюватиметься через механізм публічних закупівель - буде розширено перелік категорій товарів, що мають закуповуватися у локального виробника. Додатковим стимулом стане активізація програми «Шкільний автобус», що передбачатиме закупівлю автобусів в українських виробників. Також у бюджеті на поточний рік заклали 1 млрд грн на компенсацію коштів за придбання сільгосптехніки українського виробництва, що сприятиме створенню нових робочих місць і збільшенню надходження податків у державний бюджет.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини