Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Платник подав розрахунок ЄСВ з нульовими показниками: чи потрібно подавати декларацію з типом «Звітна нова»

Реклама

Нагадаємо, що згідно з приписами п. 919 розд. VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464-VI, тимчасово, з 01 березня 2022 року до припинення або скасування воєнного стану в Україні та протягом дванадцяти місяців після його скасування, особи, зазначені у пп. 4, 5 та 51 ч. 1 ст. 4 Закону № 2464-VI, мають право не нараховувати, не обчислювати та не сплачувати ЄСВ за себе. При цьому положення абз. 2 п. 2 ч.1 ст. 7 Закону № 2464-VI щодо таких періодів для таких осіб не будуть застосовувати.

При цьому розрахунок єдиного внеску у складі податкової декларації такі платники не заповнюють за період, в якому його не нараховували, не обчислювали та не сплачували.

Проте, акцентують податківці Головного управління ДПС в Одеській області, якщо платники скористалися нормами п. 919 розд. VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону № 2464-VI та при цьому подали розрахунок єдиного внеску (Додаток ЄСВ 1, Додаток 1) у складі податкової декларації з типом «Звітна» з нульовими показниками, то подавати податкову декларацію з типом «Звітна нова» чи «Уточнююча» без розрахунку єдиного внеску (Додаток ЄСВ 1, Додаток 1) не потрібно.

Як новому ФОП бути впевненим у своїх рішеннях? З LIGA360:Підприємець. Тут знайдеш довідкову інформацію, роз'яснення держорганів, актуальні документи і законодавство. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини