Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено Порядок заповнення єдиної звітності за формою 4-ДФ – ДПС

28 лютого 2024, 16:40
749
0
Автор:
Реклама

Ми вже інформували наших читачів, що Мінфін ввів нові та змінив чинні ознаки доходів фізосіб, які застосовуються з 1 січня 2024 року. Сталося це завдяки Наказу №720, яким внесено зміни до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку 4-ДФ.

Головне управління ДПС у Рівненській області акцентує, що зокрема, уточнено: юридична особа під час подання Розрахунку за відокремлений підрозділ зазначає дані про відокремлений підрозділ в рядку 033 (а не 032,) заголовної частини Розрахунку. Також додаток 1 до Порядку "Таблиця відповідності кодів категорій застрахованих осіб та кодів бази нарахування і розмірів єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", доповнено новим рядком 81 "Особи, які мають спеціальне звання Бюро економічної безпеки України".

Крім того у «Довідник ознак доходів фізичних осіб» додатка 2 до Порядку додано нові ознаки доходів фізичних осіб:

- 210 - сума допомоги по частковому безробіттю відповідно до статті 47 Закону України "Про зайнятість населення" (підпункт 165.1.1 ПКУ);

- 211 - сума доходу, отриманого як компенсація за пошкоджений/знищений об'єкт нерухомого майна відповідно до Закону України "Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об'єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України, та Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України" (підпункт 165.1.66 ПКУ).

Безліч переваг для бухгалтерів - єдине рішення LIGA360. Відповіді податкової, вебінари на "гарячі теми", розсилки з новинами та аналітикою, актуальні форми звітності. Замов LIGA360 прямо зараз, щоб зробити роботу зручнішою.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини