Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як резидент Дія Сіті розраховує суму допомоги по тимчасовій непрацездатності працівникам та гіг-спеціалістам

Реклама

ПФУ у своєму листі від 06.02.2024 р. N 2800-030401-8/7290 надав відповідь на звернення щодо розрахунку суми допомоги по тимчасовій непрацездатності працівникам та гіг-спеціалістам резидента Дія Сіті.

Спеціалісти звернули увагу, що у ч. 3 ст. 17 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» від 23.09.99 р. N 1105-XIV визначено, що сума допомоги по тимчасовій непрацездатності (включаючи догляд за хворою дитиною або хворим членом сім'ї) в розрахунку на місяць не може перевищувати розмір максимальної величини бази нарахування ЄСВ, з якої сплачено страхові внески. При цьому така допомога, якщо її виплачують працівникам та гіг-спеціалістам резидентів Дія Сіті, в розрахунку на місяць не має перевищувати розмір зарплати (доходу) таких осіб, з якого фактично сплачено страхові внески.

Обчислюють середню зарплату (дохід, грошове забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням згідно з постановою КМУ від 26.09.2001 р. N 1266.

Отже, інформують фахівці ПФУ, якщо в повному місяці періоду тимчасової непрацездатності розрахована виплата за такий місяць перевищує розмір максимальної величини бази нарахування ЄСВ чи мінімальної зарплати (для працівників та гіг-спеціалістів резидентів Дія Сіті), то допомогу по тимчасовій непрацездатності в цьому місяці слід обмежити розміром максимальної величини бази нарахування ЄСВ або розміром мінімалки відповідно.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Читайте також:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини