Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зона вільної торгівлі з ЄС припиняється 5 червня – чи буде пролонгація

4 березня 2024, 17:50
379
0
Автор:
Реклама

Профільний комітет Європарламенту розгляне пролонгацію угоду про зону вільної торгівлі з Україною цього тижня. Про це сказав перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«В уряді йде активна робота над тим, щоб продовжити зону вільної торгівлі з Європейським Союзом, яка добігає кінця 5 червня цього року. Для України це стратегічно важливо, оскільки це дасть впевненість та горизонт планування для вітчизняних виробників”, - сказав Тарас Висоцький.

«Наступного тижня [інтерв'ю було минулого тижня - Ред.] очікується розгляд цієї угоди в профільному комітеті Європарламенту. Тому зараз наші урядовці активно працюють в Брюсселі, щоб домовленості були успішно реалізовані для України та українських фермерів, як одних із найбільших постачальників харчової продукції до Європи”, - пояснив посадовець.

Щодо блокади поляками кордону, він зауважив, що не лише українські, а й польські виробники втрачають чималу частку доходів від зменшення обсягів торгівлі сільськогосподарської продукції та продуктами харчування з Україною.

«Країни Європейського Союзу усе ж потребують імпорту продуктів харчування з третіх країн, тому ми сподіваємось, що наші логічні аргументи дозволять ситуацію вирішити раніше, ніж мітингувальники, як анонсовано, знову повернуться до блокування кордонів. Адже страждають економіки обох країн. У лютому через блокаду кордону бюджет України, наприклад, не отримав 8 млрд грн, а з часу попередніх протестів, тобто з листопада минулого року, втрати оцінюються у 20 млрд грн», - сказав Висоцький. Він також засудив рішення Польщі про продовження імпорту агропродукції з країни-агресора.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини