Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

«Транспортний безвіз» з Туреччиною: про що домовились

Реклама

На сайті Урядового порталу повідомили про продовження лібералізації вантажних перевезень між Україною та Туреччиною. «Транспортний безвіз», або ж лібералізація вантажних перевезень з Туреччиною, включає двосторонні вантажні перевезення та перевезення транзитом.

«Продовження лібералізації вантажних перевезень - це приклад ухвалення рішень на основі цифр та реальних показників щодо позитивного впливу на ринок двосторонніх перевезень. З усього експорту, що ми поставляємо до Туреччини, близько 15% - автомобільним транспортом. Турецькі компанії імпортують до нас саме автомобільним транспортом майже 60% з усього обсягу товарів», - підкреслив Віце-прем'єр-міністр з відновлення - Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Зараз для вантажних і транзитних перевезень не потрібно дозволів. Домовленості включають бездозвільний проїзд для порожнього в?їзду вантажівок.

Також вдалось збільшити кількість дозволів на вантажні перевезення в/з третіх країн до 3500.

«У рамках реформи міжнародних автобусних перевезень ми верифікуємо всі автобусні маршрути, щоб мати актуальну мережу та дати можливість бізнесу відкривати нові. Ведемо роботу, щодо можливостей виконання нерегулярних перевезень - домовились про 400 дозволів на такі поїздки», - наголосив заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини