Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Продовження безвізу для нашої сільгосппродукції – в новому законі ЄС буде фактор ризику

8 березня 2024, 10:55
98
0
Автор:
Реклама

Комітет з питань міжнародної торгівлі Європарламенту схвалив пролонгацію заходів з лібералізації торгівлі для підтримки України в умовах російської агресії проти України. Члени Комітету проголосували за продовження тимчасового призупинення ввізних мит і квот на український сільськогосподарський експорт до ЄС ще на один рік - з 6 червня 2024 року до 5 червня 2025 року.

Водночас Єврокомісії дадуть повноваження вживати швидких дій та запроваджувати будь-які необхідні заходи, якщо через український імпорт виникнуть значні перебої на ринку ЄС або на ринках однієї чи кількох країн ЄС. “Угода також передбачає екстрене гальмування для особливо чутливих сільськогосподарських продуктів, а саме м'яса птиці, яєць та цукру, що означає, що якщо імпорт цих продуктів перевищить середні обсяги 2022 та 2023 років, тарифи будуть повторно введені”, - йдеться у роз'ясненні на сайті Європарламенту.

Очікується, що Європейський парламент проголосує за це в першому читанні на пленарному засіданні наступного тижня. Якщо парламент ухвалить рішення в першому читанні, Рада офіційно затвердить регламент, і він набуде чинності після публікації в Офіційному віснику ЄС.

Заходи з лібералізації залежать від дотримання Україною демократичних принципів, прав людини, верховенства права та її постійних зусиль у боротьбі з корупцією та організованою злочинністю.

Під час окремого голосування в четвер євродепутати погодилися призупинити всі мита на імпорт з Молдови ще на один рік.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини