Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін оновив Методику оцінки майна

Реклама

Постановою «Про внесення змін до Методики оцінки майна» від 08.03.2024 р. № 272 Кабмін оновив Методику оцінки майна, яка була затверджена постановою КМУ від 10.12.2003 р. № 1891.

Постанова № 272 набрала чинності 12 березня.

Методику змінили, щоб забезпечити реалізацію положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності використання земель сільськогосподарського призначення державної власності» від 27.07.2023 р. № 3272-IX.

Автори передбачили застосування Методики оцінки майна до правовідносин, які пов'язані з оцінкою майна держпідприємств, яке вносять до статутного капіталу господарського товариства, а також під час реорганізації шляхом перетворення державних підприємств в господарські товариства.

Також визначили порядок оцінки майна, враховуючи обмеження внесення земділянок сільськогосподарського призначення до статутного капіталу господарського товариства, якщо засновником такої компанії є державний орган приватизації.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини