Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як ФОП-загальносистемнику виправити помилки в поданому Додатку ЄСВ 1, що подавався при призначенні матзабезпечення

14 березня 2024, 13:20
59
0
Автор:
Реклама

Посадовці ДПСУ опублікували офіційну позицію з питання: «Яким чином ФОП на загальній системі оподаткування можуть виправити помилки в раніше поданому Додатку ЄСВ 1 з типом «Звітна» як «Довідкова» до Податкової декларації про майновий стан і доходи, що подавався у разі призначення пенсії/матеріального забезпечення, страхових виплат?»

Контролери нагадали, що у разі призначення пенсії / матеріального забезпечення, страхових виплат платником обов'язково зазначається тип Декларації «Звітна» або «Звітна нова» з додатковою позначкою «Довідкова».

Тип Додатка ЄСВ 1 (Декларації) «Уточнююча» для призначення пенсії / матеріального забезпечення, страхових виплат не застосовується.

На думку посадовців, якщо фізичним особам - підприємцям на загальній системі оподаткування необхідно виправити помилки в раніше поданому Додатку ЄСВ 1 з типом «Звітна» як «Довідкова» до Декларації, що подавався у разі призначення пенсії / матеріального забезпечення, страхових виплат, то їм необхідно подати Додаток ЄСВ 1 з типом «Звітна нова» як «Довідкова» до Декларації до 31 грудня включно звітного податкового року, оскільки така звітність є довідковою та подається протягом звітного року.

При цьому, якщо помилку не виправлено до 31 грудня, то правильні значення показників декларуються у річній Декларації з типом «Звітна».

Читайте також статтю «Підприємець скористався звільненням від сплати ЄСВ - звітність можна не подавати».

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 201.06.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини