Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міноборони розробляє електронний військово-обліковий документ на базі «Оберегу»

19 березня 2024, 10:55
986
0
Автор:
Реклама

Свого часу ми вже розповідали про реєстр «Оберіг». І ось у Міноборони пояснили, що єдиний електронний реєстр призовників, військовозобов'язаних та резервістів «Оберіг» - інструмент військового обліку громадян. Він покликаний зменшити кількість помилок внаслідок людського фактору і заощадити ресурси держави та людини завдяки цифровізації.

Як стверджує Міноборони, окрема перевага «Оберегу» - запобігання корупції. Завдяки реєстру кожен крок щодо зміни даних відслідковується та підтверджується електронним підписом.

Зараз Міноборони разом з партнерами працює над створенням електронного військового облікового документа. Це витяг з реєстру, що свідчитиме про обліковий статус громадянина - де він стоїть на обліку, чи придатний до служби тощо.

Ще 16 січня Верховна Рада України прийняла законопроєкт №10062 щодо удосконалення порядку обробки та використання даних в державних реєстрах для військового обліку. 7 лютого його направили Президенту, але Закон ще досі не підписаний.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини