Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Чи потрібно реєструватися суб’єктом ЗЕД, якщо маєте намір здійснювати таку діяльність — ДПС

Реклама

Всі суб'єкти ЗЕД незалежно від форми власності та інших ознак мають рівне право здійснювати будь-які види зовнішньоекономічної діяльності та дії щодо її провадження, відповідно до ст. 5 Закону України «Про зовнішньоекономічну діяльність» від 16.04.1991 р. № 959-ХІІ. Також можуть проводити будь-які валютні операції та розрахунки в іноземній валюті з іноземними суб'єктами господарської діяльності, що прямо не заборонені або не обмежені законодавством.

Іноземні суб'єкти господарської діяльності, що здійснюють зовнішньоекономічну діяльність на території України, мають право на відкриття своїх представництв. Причому акредитацію філій і представництв іноземних банків здійснює НБУ відповідно до Закону України «Про банки і банківську діяльність» від 07.12.2000 р. № 2121-III. Реєструє згадані представництва центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері економічного розвитку, протягом 60 робочих днів з дня подання іноземним суб'єктом господарської діяльності документів на реєстрацію.

При цьому, інформує Головне управління ДПС в Івано-Франківській області, чинним законодавством не передбачена додаткова реєстрація в контролюючих органах суб'єктів ЗЕД.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини