Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Експорт товарів вартістю до 1000 євро значно спростять

20 березня 2024, 10:15
1438
0
Автор:
Реклама

Українські підприємства та фізичні особи-підприємці, які пересилатимуть товари вартістю до 1000 євро за межі митної території України у міжнародних поштових або експрес-відправленнях, не будуть подавати звичайні митні декларації (це скоротить їх витрати на митно-брокерські послуги). Відповідні норми були подані до законопроєкту №9456, який передбачає внесення змін до МКУ та зараз готується до другого читання.

Необхідне декларування будуть здійснювати оператори поштового зв'язку або експрес-перевізники шляхом подання до митного органу спеціального реєстру міжнародних поштових або експрес-відправлень (сьогодні така процедура запроваджена для декларування товарів для громадян), пояснила народний депутат Н. Южаніна.

Нагадаємо, що у законопроєкті №9456 також передбачено скасування з 1 травня 2024 року мораторію на перевірки суб'єктів господарювання митними органами.

Як підприємцю самостійно орієнтуватися в законодавстві? Усі роз'яснення доступні в системі LIGA360:Підприємець. А ще система миттєво направлятиме сповіщення про зміни законодавства. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини