Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Порушено терміни граничного строку розрахунків при імпортних операціях: за який період нарахують пеню

20 березня 2024, 13:40
118
0
Автор:
Реклама

Фахівці ДПС надали роз'яснення на таке питання: «З якого періоду розпочинається відлік граничного строку розрахунків при здійсненні імпортних операцій та з якої дати розпочинається та припиняється нарахування пені за порушення термінів таких розрахунків?»

Тож, на думку контролерів, відлік встановленого граничного строку розрахунків за операціями з імпорту товарів розпочинається з дня здійснення авансового платежу (списання коштів з рахунку клієнта), а в разі застосування розрахунків у формі документарного акредитива - здійснення банком платежу на користь нерезидента (списання коштів з рахунку банку).

У разі порушення встановленого граничного строку розрахунків за операціями з імпорту товарів нарахування пені розпочинають з першого дня після закінчення такого строку та здійснюютьза кожний день прострочення, включаючи день оформлення митної декларації.

Читайте також статтю «Експорт послуг у період воєнного стану: особливості валютного нагляду»

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 112.02 розділу «Запитання - відповіді з Бази знань» ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини