Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Безмитний експорт наших товарів до ЄС продовжать на рік, але з новими умовами

21 березня 2024, 13:30
150
0
Автор:
Реклама

Парламент та Рада ЄС попередньо досягли домовленості щодо продовження заходів з лібералізації торгівлі для України в умовах російської агресії. «Тимчасове призупинення ввізних мит та квот на експорт української сільгосппродукції до ЄС буде продовжено ще на один рік - до 5 червня 2025 року, щоб підтримати Україну в умовах агресивної російської війни», - повідомили в Європарламенті.

При цьому Єврокомісії дозволили вживати «швидких дій та запровадити будь-які заходи, які вважатиме необхідними», якщо український імпорт спричинить «значні порушення на ринку ЄС або на ринках однієї чи кількох країн-членів ЄС». Такі дії та заходи зараз дозволені щодо птиці, яєць та цукру, надалі у цьому переліку будуть ще й овес, кукурудза, крупи та мед.

Більше того, у разі різкого зростання імпорту пшениці з України, а саме - якщо він перевищить середні обсяги за два попередні роки, то митні тарифи будуть знову запроваджені.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини