Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Будуть змінені Правила складання та подання звітності учасниками ринку небанківських фінансових послуг

Реклама

НБУ пропонує учасникам ринку обговорити зміни до Правил складання та подання звітності учасниками ринку небанківських фінансових послуг до Національного банку України. Нацбанк прагне привести Правила у відповідність до вимог нормативно-правових актів Національного банку, а саме вдосконалити звітність страховиків, фінансових компаній та ломбардів.

Проєктом змін до Правил передбачено:

  • унесення змін до показників звітності файла IRN2 «Дані про структуру активів та розрахунок дотримання вимог до платоспроможності страховика. Прийнятні активи: непрострочена дебіторська заборгованість» з метою дотримання страховиками вимог до платоспроможності;

  • унесення змін до переліку та назв показників звітності файла LRF01 «Дані регуляторного балансу» з метою отримання інформації для розрахунку пруденційних вимог до фінансових компаній і контролю за ними;

  • заміна щоквартальної періодичності подання звітності на щомісячну для фінансових компаній та ломбардів;

  • доповнення переліку метрик та некласифікованих реквізитів показників, які використовуються для формування показників звітності.

Зауваження та пропозиції до проєкту постанови приймають до 02 квітня 2024 року за визначеною формою.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини