Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Під якою ознакою доходів відображати дохід від надання майна в оренду

25 березня 2024, 15:25
300
0
Автор:
Реклама

Податковим агентом платника податку - орендодавця під час нарахування доходу від надання в оренду об'єктів нерухомості, крім земельної ділянки сільськогосподарського призначення, земельної частки (паю), майнового паю (включаючи земельну ділянку, що знаходиться під такою нерухомістю, чи присадибну ділянку), є орендар. На цьому наголосили фахівці ГУ ДПС у Рівненській області.

При цьому об'єкт оподаткування визначають виходячи з розміру орендної плати, зазначеної в договорі оренди, але не менше ніж мінімальна сума орендного платежу за повний чи неповний місяць оренди. Мінімальну суму орендного платежу визначають за методикою, визначеною Постановою № 1253, виходячи з мінімальної вартості місячної оренди одного квадратного метра загальної площі нерухомості враховуючи місце її розташування, інші функціональні та якісні показники, що встановлені органом місцевого самоврядування села, селища, міста, на території яких вона розташована, та оприлюднені у спосіб, найбільш доступний для жителів такої територіальної громади. Якщо мінімальну вартість не встановлено чи не оприлюднено до початку звітного (податкового) року, об'єкт оподаткування визначають виходячи з розміру орендної плати, зазначеного в договорі оренди.

Згідно з Довідником ознак доходів фізосіб, наведених у додатку 2 до Порядку № 4, дохід від надання майна (крім земельної частки (паю), земельної ділянки сільськогосподарського призначення, майнового паю) в оренду або суборенду (строкове володіння та/або користування) відображають під «196» ознакою доходу.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Мінімальне податкове зобов'язання фермерського господарства: чи можна врахувати ПДФО та ВЗ із доходів його членів».

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини