Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли час відпустки без збереження зарплати зараховують до стажу працівника, що дає право на щорічну відпустку

28 березня 2024, 13:35
3166
0
Автор:
Реклама

Спеціалісти Південно-Східного міжрегіонального управління Держпраці надали відповідь на питання «Чи враховувати відпустку без збереження заробітної плати у стажі особі з інвалідністю III групи?»

За словами фахівців, доповнення до ст. 26 Закону про відпустки, які внесенні Законом № 3494-IX щодо часу перебування у відпустках, який не зараховують до стажу роботи, що дає право на щорічну основну відпустку стосується тільки відпусток без збереження зарплати, які надають за угодою між працівником та власником на час загрози поширення епідемії, пандемії та/або у разі виникнення загрози збройної агресії проти України, надзвичайної ситуації техногенного, природного чи іншого характеру.

Отже, якщо за бажанням працівника йому надана відпустка без збереження зарплати з підстав визначених ст. 25 Закону про відпустки цей час зараховуть до стажу, що дає право на щорічну відпустку.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Стаж для щорічної відпустки: як урахувати відпустку без збереження заробітної плати».

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини