Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сплачено грошові зобов’язання на інший бюджетний рахунок: що змінив Закон № 3603-ІХ

Реклама

16 березня 2024 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення онлайн комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства» від 23.02.2024 р. № 3603-IX. Проте, крім окремих положень, які наберуть чинності з 01 квітня, 16 червня, 01 липня, 01 серпня 2024 року.

Відтак з 16 березня діє норма пп. 112.8.81 ПКУ, якою доповнили перелік обставин, що звільняють від фінансової відповідальності за порушення податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи.

Таким чином, інформують податківці Головного управління ДПС у Київській області, скасовано відповідальність за помилкову сплату платником податків і податковим агентом, грошового зобов'язання на інший бюджетний рахунок, але при умові своєчасної сплати податку або узгодженої суми грошового зобов'язання до бюджету.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини