Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд змінив Порядок надання відпустки при народженні дитини

4 квітня 2024, 08:05
4339
0
Автор:
Реклама

Кабмін своєю постановою від 29.03.2024 р. № 356 вніс зміни до Порядку надання відпустки при народженні дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07.07.2021 р. № 693.

Так, уточнили перелік документів, що підтверджують право на відпустку при народженні дитини та умови, за яких певні категорії осіб мають право на зазначену відпустку.

Отже, право на відпустку при народженні дитини підтверджують:

- письмова заява матері дитини та свідоцтво про народження дитини, де зазначена відповідна інформація про батька дитини, якщо відпустку бере батько дитини, який не перебуває у зареєстрованому шлюбі з матір'ю дитини, але вони спільно проживають та пов'язані спільним побутом, мають взаємні права та обов'язки. При цьому у письмовій заяві матері дитини повинна обов'язково міститися інформація про те, що мати з батьком дитини спільно проживають, пов'язані спільним побутом, мають взаємні права та обов'язки;

- письмова заява матері або батька дитини, які є одинокими, якщо відпустку при народженні дитини планують брати баба або дід, або інший повнолітній родич дитини, які фактично здійснюють догляд за дитиною.

Не витрачайте час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини