Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Народний депутат назвала елітні автомобілі, за які нема транспортного податку

5 квітня 2024, 17:40
741
0
Автор:
Реклама

Транспортний податок на розкішні легкові автомобілі у розмірі 25 тисяч гривень у 2024 році сплачуватимуть не всі власники таких авто в Україні. Таку думку висловила народний депутат Ніна Южаніна.

Як відомо, Мінекономіки опублікувало перелік моделей авто, що підпадають під транспортний податок в 2024 році. До нього увійшли моделі таких марок як Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Cadillac, Jaguar, Land Rover, Lexus, Maserati, Mercedes-Benz, Porsche, Rivian, Tesla. Розрахунок середньоринкової вартості легкових автомобілів для цілей оподаткування транспортним податком проводиться відповідно до п. 267.2 ПКУ за Методикою визначення середньоринкової вартості легкових автомобілів. Загальне правило - податок слід сплатити за легкові автомобілі віком до 5 років та вартістю понад 2,66 млн грн. Проте, на дорогах України (особливо у Києві) можна побачити також і нові Rolls-Royce, Ferrari, Lamborghini, Infiniti QX80, Volvo XC90, Volkswagen Touareg.

«Їх немає в переліку Мінекономіки. А у назвах моделей деяких елітних автомобілів у переліку зроблені помилки, що теж виводить їх з оподаткування», - каже Н. Южаніна. На її думку, це «прояв некомпетентності та непрофесійності Мінекономіки за мовчазної позиції Мінфіну та ДПС».

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини