Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи обов’язково реєструватися в е-кабінеті військовозобов’язаного – Міноборони

16 квітня 2024, 10:05
7494
0
Автор:
Реклама

У Міноборони роз'яснили, як працюватиме е-кабінет військовозобов'язаних. «Електронний кабінет створять автоматично, але реєструватися там людина зможе за бажанням. Це не буде якоюсь примусовою мірою, яка якимось чином карається. На даний момент принаймні так», - сказав речник Міноборони Дмитро Лазуткін.

Лазуткін зазначив, що це дуже зручний сервіс, який дозволить громадянам не звертатись особисто до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. «Це сервіс, який має стати зручним. Не потрібно буде йти до ТЦК та СП. Тому що є люди, які не люблять з'являтися в державних установах, а таким чином вони зможуть доповнити інформацію про себе. Вони можуть туди завантажити документи, які свідчать про те, що у них змінився сімейний стан, що вони мають вже трьох чи більше дітей, або змінили місце проживання, здобули якусь освіту. Це все зручно», - підкреслив речник Міноборони.

Нагадаємо, 2 квітня Президент підписав закон, який запустить в дію електронний кабінет військовозобов'язаного. Планується, що його запустять вже влітку. Його створять на кожного військовозобов'язаного, незалежно від того, чи буде він або вона ним користуватися. На першому етапі запуску е-кабінету призовники матимуть можливість актуалізувати свої дані. Після цього ТЦК та СП використовуватимуть ці дані у своїй щоденній роботі.

Мета сервісу полягає у тому, щоб прибрати черги з ТЦК та СП й необхідність подавати документи для уточнення даних. Окрім того, кабінет має допомогти уникнути корупційних та бюрократичних процесів, поліпшити взаємодію різних державних органів у процесі надання статусу учасника бойових дій та спростити отримання соціальних послуг на кшталт отримання компенсацій чи продовження відстрочки від служби.

Скористайтесь спецпропозицією для рішення LIGA 360: Бухгалтер (Преміум). Отримайте максимум аналітичних матеріалів, алгоритмів дій для роботи та бухгалтерських сервісів. Замовте зараз з економією 50%.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини