Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон №3549 – е-кабінет військовозобов'язаного, дані від податківців, електронний військовий квиток

3 квітня 2024, 10:05
2954
0
Автор:
Реклама

Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку обробки та використання даних в державних реєстрах для військового обліку та набуття статусу ветерана війни під час дії воєнного стану» від 16.01.2024 року №3549-ІХ. Раніше він був законопроєктом №10062, про який ми неодноразово розповідали.

Ним, зокрема, передбачалося:

- удосконалення реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів, зокрема, в частині налагодження взаємодії між реєстрами, використання даних щодо військового обліку тощо;

- запровадження можливості створення і використання цифрового військового-облікового документа (сертифікату);

- створення реєстру військовослужбовців ЗСУ та Державної служби спеціального транспорту, який забезпечить надання онлайн-послуг військовослужбовцям;

- створення порталу електронних послуг для військовослужбовців та військовозобов'язаних (наприклад, з'явиться можливість надання статусу УБД онлайн, офлайн та автоматично при наявності необхідних даних у системі).

Окрім того, Закон посилює кіберзахист та дає Україні право розміщувати свої ІТ-системи у військових хмарних сховищах країн-членів НАТО.

Закон передбачає передачу Міністерству оборони даних про громадян віком від 17 до 60 років, які містяться у різних державних реєстрах - податкової служби, МОЗ, Мін'юсту, МВС, ЦВК, міграційної служби та інших відомств.

Але у Законі немає норм про вручення повісток - про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказала заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко. Вона додала, що е-кабінет військовозобов'язаного необхідний виключно для поновлення даних

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини