Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна звільнити працівника, який переїхав за кордон чи в іншу область – Держпраці

19 квітня 2024, 09:15
1467
0
Автор:
Реклама

Що робити з працівниками, які залишили місце проживання і переїхали в іншу область або за кордон? Якщо специфіка виконання роботи передбачає можливість її здійснення віддалено, за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій, роботодавцю доцільно прийняти рішення про переведення працівника на дистанційну роботу.

Якщо такої можливості немає - працівнику можуть бути надані відпустки, в тому числі і без збереження заробітної плати.

У разі, якщо роботодавець працівника не здійснює діяльність у зв'язку із воєнними діями - всім працівникам, незалежно від місця їх знаходження, встановлюється простій.

Якщо простій не оголошувався, місце знаходження працівника невідоме, трудові обов'язки він не виконує - доцільно обліковувати його відсутність, як відсутність з нез'ясованих причин. Але така відсутність не може бути підставою для звільнення працівника за прогул, стверджує Південно-Східне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й військового обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини