Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як нараховувати ЄСВ на зарплату осіб з інвалідністю — ДПС

Реклама

Податківці Головного управління ДПС у Рівненській області нагадали: якщо база нарахування ЄСВ не перевищує розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід, то суму ЄСВ розраховують як добуток мінімалки та ставки ЄСВ. При цьому роботодавці спираються на Закон України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464-VI.

Умовою застосування зазначеної норми є перебування найманого працівника у трудових відносинах повний календарний місяць або відпрацювання всіх робочих днів звітного місяця.

Водночас вимоги щодо нарахування ЄСВ на зарплату (дохід), що не перевищує розміру мінімальної, не застосовують до заробітної плати осіб з інвалідністю. Мова про співробітників з інвалідністю, які працюють:

  • на підприємствах, в установах і організаціях, де застосовують ставку 8,41%;

  • товариствах УТОГ та УТОС, де застосовують ставку 5,3%;

  • підприємствах та організаціях громадських організацій осіб з інвалідністю, де застосовують ставку 5,5%;

  • у фізосіб, де застосовують ставку 8,41%.

Якщо розмір зарплати працівника - особи з інвалідністю, не перевищує розміру мінімальної, то, інформують податківці, нараховувати ЄСВ роботодавцю слід на суму фактично нарахованої зарплати такому працівнику.

Платіть менше - отримуйте більше! Тільки у квітні економте 50% при замовленні LIGA 360: Бухгалтер (Преміум). Встигніть замовити за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини