Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові правила неподаткових перевірок підприємств – комітет ВРУ рекомендує новий Закон

2 травня 2024, 11:40
346
0
Автор:
Реклама

Ми вже повідомляли, що Верховна Рада прийняла за основу (у 1-у читанні) законопроект №5473-д, який передбачає внесення змін до Закону України "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції" щодо врегулювання деяких питань здійснення ринкового нагляду та відповідальності суб'єктів господарювання.

Парламентський Комітет з питань економічного розвитку розглянув підготовлений до другого читання проєкт №5473-д та ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти його в другому читанні та в цілому як закон.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Законопроєкт покликаний сприяти удосконаленню законодавства у сфері державного ринкового нагляду і контролю нехарчової продукції, що забезпечить належний і ефективний контроль за якістю нехарчової продукції, а також захист суб'єктів господарювання від можливих корупційних ризиків під час здійснення перевірок.

Законопроєктом, серед іншого, передбачено надати право органам ринкового нагляду та суб'єктам господарювання фіксувати процес здійснення перевірок засобами аудіо -, фото - та відеотехніки; зменшити розмір адміністративно-господарських санкцій, які застосовуються до розповсюджувачів-юридичних осіб або фізосіб - підприємців, що обрали спрощену систему оподаткування, а також визначено обставини, за якими встановлюється розмір штрафу.

Як дізнатися, чи є ваша компанія в плані-графіці перевірок на 2024 рік? Знайдіть досьє на LIGA360 - і відкрийте розділ "Перевірки". Спробуйте прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини