Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зупинить роботу дуже багатьох бізнесів – нардеп про проєкт КМУ щодо мобілізації автомобілів

17 травня 2024, 08:55
1329
0
Автор:
Реклама

Ми вже неодноразово розповідали про військово-транспортний обов'язок (ВТО), який встановлено для задоволення потреб ЗСУ на особливий період транспортними засобами. Зокрема днями у Міноборони прокоментували оновлення правил щодо ВТО, які запрацюють з 18 травня. Утім, не все так просто.

Народний депутат Ярослав Железняк повідомив, що до засідання уряду, яке відбудеться незабаром, готується проєкт постанови КМУ, яка визначатиме обмеження щодо транспортних засобів бізнесу, які стоять на військовому обліку. За словами нардепа, він бачив проєкт такої постанови.

«Не хочу розганяти зраду (може така постанова була змінена), але в тому документі що я бачив - на військовому обліку повинні стояти всі транспортні засоби бізнесу. Включаючи легкові. І тоді вийде, що Постановою з 18 травня заборонять юридичним особам переміщати транспортні засоби, які стоять на військовому обліку (а це всі, окрім мотоциклів) не тільки за кордон, але і за межі області реєстрації (крім суміжних областей). Ще раз всім», - пише Ярослав Железняк.

Депутат змальовує чорними хмарами похмуру картину наслідків такого рішення: «Служби доставки, перевізники, пошта повинні будуть працювати хіба шляхом перевантаження на межах областей. Імпорт чи експорт тільки на іноземному транспорті». На його думку, це ризик, що фактично це зупинить роботу майже дуже багатьох бізнесів в країні.

«З тексту преокту постанови, яку я бачив виходить так, що поняття транспортного засобу який "призначений" і який "може бути призначений" для доукомплектування розмивається. Така здавалося б невелика різниця може призвести до того, що всі транспортні засоби юросіб не зможуть виїхати ні за кордон, ні в іншу несуміжну область», - каже нардеп.

Як зручніше опрацьовувати великі масиви законодавчої інформації? Всі потрібні інструменти надасть LIGA360. Найповніша база НПА та судової практики з можливостями аналізу. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

  • «Військово-транспортний обов'язок: що зміниться з 18 травня 2024 року».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини