Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Штрафи і в’язниця – нардеп про нову відповідальність за порушення правил військового обліку

17 травня 2024, 16:55
3015
0
Автор:
Реклама

У Верховній Раді повідомили, що військовозобов'язані, які отримали по декілька штрафів та не з'явились до ТЦК, можуть бути притягнені до кримінальної відповідальності. Подробиці про це розповіла народна депутатка та членкиня Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Ірина Фріз.

"Потрібно розуміти поетапність застосування штрафів. Спочатку накладається адміністративний штраф. Якщо порушник не сплачує його, то військовозобов'язаному може бути виписаний другий штраф, більший за попередній. Для фізичних осіб йдеться про суми від 17 тис. грн до 25 тис. грн", - каже Ірина Фріз. Та додає: "Це означає, що штраф накладено за порушення обліку. Якщо порушник не сплачує ані перший штраф, ані другий, не з'являється для оновлення своїх облікових даних після сплати штрафу, то підпадає під кримінальну відповідальність за порушення закону про мобілізацію".

Резюмуючи, парламентарка зазначила: "Тобто, це стаття за ухилянство, а не порушення військового обліку. І саме за це в чинному законодавстві стаття була не змінена - передбачається від 3 до 5 років ув'язнення за ухилення від мобілізації під час дії воєнного стану".

Не витрачай час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини