Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи на всіх роботодавців розповсюджується Закон №2136 – Держпраці

21 травня 2024, 10:40
1602
0
Автор:
Реклама

Закон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» визначає особливості проходження державної служби, служби в органах місцевого самоврядування, особливості трудових відносин працівників усіх підприємств, установ, організацій в Україні незалежно від форми власності, виду діяльності і галузевої належності, представництв іноземних суб'єктів господарської діяльності в Україні, а також осіб, які працюють за трудовим договором, укладеним з фізичними особами (далі - працівники), у період дії воєнного стану, введеного відповідно до Закону України “Про правовий режим воєнного стану”.

Відповідне роз'яснення надало Південно-Східне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці.

Простіше кажучи, норми Закону №2136 діють щодо всіх роботодавців, які мають найманих працівників, - як щодо юридичних осіб, так і стосовно ФОПів чи самозайнятих осіб, які найняли працівників за трудовими договорами.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й військового обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

LIGA ZAKON запрошує на безкоштовний вебінар: "Бронювання військовозобов'язаних працівників" (24 травня, 11:00). Участь безкоштовна за умови реєстрації. Зареєструватися за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини