Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпраці позбавлять частину функцій – Закон прийнято за основу

24 травня 2024, 13:00
1133
0
Автор:
Реклама

Верховною Радою за результатами розгляду у першому читанні прийнято за основу законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування повноважень центральних органів виконавчої влади у сфері промислової безпеки, охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами, здійснення державного гірничого нагляду, здійснення державного нагляду та контролю за додержанням вимог законодавства про працю та зайнятість населення (реєстр. № 9219), поданий Кабінетом Міністрів України. Передбачається передача низки повноважень від Держпраці до інших центральних органів.

Законопроєкт № 9219 дозволить, зокрема, перерозподілити наступні функції Держпраці:

- реєстрацію та облік великотоннажних транспортних засобів та інших технологічних транспортних засобів - до МВС;

- технічне розслідування обставин та причин виникнення аварій, пов'язаних з використанням газу в побуті - до Міненерго та Держінспекції енергетичного нагляду;

- контроль за дотриманням законодавства про рекламу (щодо змісту реклами про вакансії) - до Держпродспоживслужби.

Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування доручено доопрацювати зазначений законопроєкт з урахуванням поправок і пропозицій суб'єктів права законодавчої ініціативи та внести його на розгляд ВРУ у другому читанні.

«Ухвалення проєкту дозволить передати окремі функції, покладені сьогодні на Державну службу України з питань праці іншим, більш дотичним до відповідних напрямів роботи центральним органам виконавчої влади. Йдеться, зокрема, про розмежування функцій щодо реєстрації та обліку великотоннажних транспортних засобів, розслідування причин виникнення аварій, пов'язаних з використанням газу в побуті, щодо дотримання законодавства про рекламу. Ключова мета - оптимізувати роботу держави за цими напрямками, удосконалити наявні механізми взаємодії між державою та бізнесом у відповідних сферах. І, як наслідок, спростити роботу бізнесу та покращити інвестиційний та бізнес-клімат», - зазначила заступник міністра економіки Тетяна Бережна.

Не витрачай час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини