Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін змінив облік сумнівних боргів держпідприємств

Реклама

24 травня КМУ ухвалив рішення, що покращує методи обліку сумнівних боргів підприємствами держсектору для реалізації норм Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення корпоративного управління» від 22.02.2024 р. № 3587-ІХ. Інформацію про це розміщено на сайті Міністерства фінансів.

Відтак Мінфін в межах облікових політик підприємств державного сектору економіки, які є природними монополіями, або мають плановий розрахунковий обсяг чистого прибутку понад 50 мільйонів гривень, буде погоджувати:

  • методи обчислення величини резерву сумнівних боргів (резерву очікуваних кредитних збитків);

  • спосіб визначення коефіцієнта сумнівності, який показує наскільки ймовірним є неповернення боргів.

Також внесли зміни до постанови КМУ «Про стан фінансово-бюджетної дисципліни, заходи щодо посилення боротьби з корупцією та контролю за використанням державного майна і фінансових ресурсів» від 29.11.2006 р. № 1673 в частині коригування підходів оцінки сумнівності дебіторської заборгованості.

Таке рішення, запевняють у Міністерстві, вдосконалює механізм формування підприємствам держсектору економіки облікової політики в частині розрахунку резерву сумнівних боргів та зменшує фіскальні ризики під час розробки та прийняття фінансових планів.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини