Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ ввів в обіг нову монету

30 травня 2024, 09:45
433
0
Автор:
Реклама

Національний банк презентував нову обігову пам'ятну монету “Державна спеціальна служба транспорту”. Як і всі інші обігові монети України, обігова пам'ятна монета “Державна спеціальна служба транспорту” є обов'язковою до приймання за її номіналом для всіх видів готівкових платежів та зарахування на рахунки.

Нова монета присвячена Державній спеціальній службі транспорту - військовому формуванню у складі системи Міністерства оборони України, що дбає про стійкість транспортної системи країни.

Аверс монети - ідентичний з аверсом обігової монети номіналом 10 гривень зразка 2018 року, на ньому в центрі в обрамленні давньоруського орнаменту розміщені номінал монети, рік карбування та герб України.

На реверсі монети по колу розміщені написи “ДЕРЖАВНА СПЕЦІАЛЬНА СЛУЖБА ТРАНСПОРТУ” та гасло її військовослужбовців: “НЕЗЛАМНІ ДУХОМ ВІДНОВЛЯТЬ УКРАЇНУ!”. У центрі композиції рельєфно зображено емблему служби та схематичний міст, що символізує транспортну інфраструктуру України.

Національний банк поступово підкріплюватиме обіговими пам'ятними монетами банки та СІТ-компанії для подальшої їх видачі клієнтам. Прийматимуться ці монети від клієнтів як звичайні обігові монети номіналом 10 гривень. Поступово в готівковий обіг буде введено майже 10 млн штук таких обігових пам'ятних монет.

Не витрачай час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Читайте також «Розмінна монета: тонкощі наявності, видачі та обліку».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини