Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 1 червня тариф на електрику стане диференційованим – як будуть рахувати

30 травня 2024, 11:25
57859
0
Автор:
Реклама

Ми вже повідомляли, що Міненерго готує новий тариф на електроенергію для побутових споживачів. І ось стало відомо, що до кінця тижня рішення про підвищення тарифів на електроенергію в Україні буде ухвалено. Нині в уряді ще тривають дискусії. Про це заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук розповіла в ефірі телемарафону. За її словами, влада шукає можливості виправити ситуацію в енергосистемі й підготуватися до наступного опалювального сезону.

"Довго тривали розрахунки, і в уряді ще тривають дискусії, але до кінця тижня рішення про підвищення тарифів буде прийняте", - сказала посадовиця. Тариф буде диференційованим: "Це означає, що до якогось рівня споживачі будуть платити за старою ціною, а при перевищенні буде встановлюватися нова ціна за електроенергію. Ми сподіваємось, що це буде спонукати до не просто економного, а розумного споживання".

З 1 червня формулу оплати населенням послуги за електроенергію буде змінено і тариф при споживанні понад 100 кВт зросте на 80%. Рішення Кабміну з цього питання планується ухвалити 30 травня. Про це РБК-Україна повідомили джерела в уряді і на ринку. "З 1 червня за споживання до 100 кВт тариф планується залишити колишнім - 2,64 грн/кВт-год, на все, що більше буде новий тариф - 4,8 грн/кВт-год", - сказав співрозмовник видання.

Заплановано, що якщо споживання буде 200 кВт, то сума збільшиться до 744 гривень (при чинному тарифі 528 гривень). При споживанні 300 кВт платіж буде 1224 гривень (при чинному тарифі 792 гривень).

Під час підготовки рішення розглядалися різні варіанти. У тому числі підвищення тарифу до 3,96 грн/кВт-год.

Раніше ми вже повідомляли, що з 1 червня значно зростуть тарифи на електроенергію для бізнесу.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Читайте також:

"Собівартість продукції: головне в калькулюванні";

"Собівартість продукції: методи та способи калькулювання";

"Собівартість продукції: якщо первинні документи надійшли із запізненням";

"Собівартість продукції: проблемні моменти із судової практики".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини