Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи оподатковувати військовим збором суму орендної плати за договором оренди майна

Реклама

Відповідно до ч. 1 ст. 759, ст. 762 ЦКУ за договором найму (оренди), наймодавець передає або зобов'язується передати наймачеві майно у володіння та користування за плату на певний строк, за користування якого з наймача справляється плата, розмір якої встановлюється договором найму.

У Головному управління ДПС у Рівненській області зауважили, що військовим збором оподатковують доходи, визначені ст. 163 ПКУ (пп. 1.2 п. 16 прим. 1 підрозділу 10 розд. XX ПКУ).

Так, у п. 163.1 ПКУ прописано, що об'єктом оподаткування резидента є, зокрема, загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід.

До нього включають, зокрема, суми винагород та інших виплат, нарахованих (виплачених) платнику податку відповідно до умов цивільно-правового договору (п.164.2.2 ПКУ) та дохід від надання майна в лізинг, оренду або суборенду (строкове володіння та/або користування), визначений у порядку, встановленому п. 170.1 ПКУ (пп. 164.2.5 ПКУ).

Податківці нагадали, що ставка збору становить 1,5 % від об'єкта оподаткування, визначеного пп. 1.2 п. 16 прим. 1 підрозділу 10 розд. XX ПКУ (пп. 1.3 п. 16 прим. 1 підрозділу 10 розд. XX ПКУ).

Отже, суму орендної плати, яку виплачують за договором оренди рухомого (нерухомого) майна оподатковують військовим збором на загальних підставах.

Підприємці стежать за змінами в LIGA360. Налаштуй моніторинг НПА, змін контрагентів та медіа-поля. Замов LIGA360:Підприємець прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини