Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Кабмін планує зняти мито та ПДВ на ввезення енергообладнання

Реклама

Кабінет Міністрів одночасно працює з двох сторін: відновлює та розширює генерацію електроенергії та одночасно зменшує її споживання. Все для того, щоб покращити ситуацію в енергосистемі. «У Фонді підтримки енергетики акумулювали вже 500 млн євро, за які закуповуємо обладнання», - зауважив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Під час засідання 7 червня Кабмін ухвалив рішення про залучення ще 30 млн євро від державного банку Німеччини (KfW). За словами Глави Уряду, ці кошти підуть на реконструкцію однієї з підстанцій у Львівській області, що підвищить стійкість нашої енергосистеми та покращить її інтеграцію з європейською.

Також, за інформацією Урядового порталу, Україна підписала меморандум із Європейським банком реконструкції та розвитку щодо підтримки енергосектору України на 300 млн євро.

Уряд робить ставку на децентралізовану енергосистему. Зокрема, спільно з Верховною Радою готує законопроєкт про зняття мита й ПДВ на ввезення всього енергетичного обладнання, а також усунення всіх митних формальностей.

Водночас Кабмін розробляє програму пільгового кредитування на закупівлю енергообладнання для громадян і бізнесу.

Також Уряд затвердив Порядок надання фінансової підтримки громадянам, які встановлюють генеруючі установки з альтернативних джерел енергії у власних домогосподарствах. Сума компенсації для установок потужністю до 10 кВт на одне домогосподарство складатиме 244 тис. грн. А максимальна сума кредиту - 480 тисяч гривень терміном на 5 років.

Підприємці стежать за змінами в LIGA360. Налаштуй моніторинг НПА, змін контрагентів та медіа-поля. Замов LIGA360:Підприємець прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини